مجلس به مسئله «گارانتی ساختمان» از سوی سازندگان ورود پیدا کند

مجلس به مسئله «گارانتی ساختمان» از سوی سازندگان ورود پیدا کند

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر ضرورت اتخاذ قو،نی در مورد «گارانتی ساختمان» در پایتخت تأکید کرد.

حمیدرضا صارمی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر ضرورت توجه به گارانتی ساختمان، گفت: مسکن مقوله‌ای مهم با پیچیدگی‌های فراوان است که با جان و زندگی شهروندان سرو کار دارد، بنابراین توجه به گارانتی ساختمان موضوع بسیار مهمی است که ،نان آن باید به ،وان اولین نکته به آن توجه کنند؛ اما متأسفانه شهروندان ما این مهم را نادیده می‌گیرند. این در حالیست که حتی برای ،ید کوچکترین وسیله و ابزار برای منزل خود، ابتدا به گارانتی آن توجه می‌کنند.

 وی ادامه داد: اکنون علیرغم اینکه عمده تمرکز مدیریت مسکن در کشور بر روی پیشگیری است و بر رعایت قانون و آیین نامه‌ها در حین ساخت تأکید می‌شود؛ اما شاهدیم که ی،ال بعد از ساخت بنا، ساختمان با اتفاقاتی چون فرو رفتگی در اجزای ساختمان، ریزش‌های سطحی و بروز ایرادات متعدد در سازه ساختمان مواجه می‌شود. به همین دلیل ما معتقدیم از آنجایی که همه ابعاد ساختمان اعم از مصالح ساختم،،‌ سازنده، هزینه‌ها، سلامت محیط و… دارای اهمیت است، داشتن گارانتی برای ساختمان نیز ضرورتی انکارناپذیر است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در دنیا، مسئله گارانتی ساختمان بسیار مورد توجه است، گفت: در اغلب کشورهای دنیا، شرکت‌های سازنده در قبال ساختمان‌هایی که می‌سازند، موظف به پاسخگویی هستند اما در ایران، شرکت سازنده‌ای نداریم که بعد از اتمام ساخت، پاسخگوی ساخت و سازی که انجام داده، باشد. 

صارمی تأکید کرد: به همین دلیل می بایست، قو،نی در مجلس تدوین و مصوب شود که سازندگان را به ارائه گارانتی در قبال ساختم، که احداث کرده‌اند، م،م کند. به ،وان مثال، یک ساختمان براساس استاندارهایی که در نظر گرفته می شود، حداقل تا ۱۰ سال باید در برابر حوادث، ‌اتفاقات و آسیب‌های احتمالی گارانتی باشد.‌ این درست نیست که ساختم، ساخته شود و بعد که تحویل مالک شد، به امان خدا رها شود و هیچ ، هم پاسخگوی حوادث ناشی از غیر استاندارد بودن ساختمان، نباشد مگر با ورود محکم قضایی.

وی در پاسخ به این سوال که چرا صنوف مختلف مانند پزشکان یا ک،ان بازار، وارد مسکن سازی شده‌اند؟ توضیح داد: تمام سخن ما این است که مجلس سازوکاری برای ساختمان سازی در نظر بگیرد تا همانگونه که یک مهندس معمار نمی‌تواند مطب بزند و به امر درمان بیماران بپردازد، سایر صنوف نیز نتوانند بدون داشتن صلاحیت حرفه‌ای، ساخت و ساز کنند. اغت، و بی نظمی در ساخت و ساز موجب از بین رفتن منابع کشور می‌شود، بنابراین، باید قو،نی در این حوزه تدوین و برای سازندگان، صلاحیت حرفه‌ای تعیین شود و به سازندگان، گواهینامه حرفه‌ای داده شود و آنها م،م به پاسخگویی در قبال کیفیت ساختم، که ساخته‌اند، باشند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پایان افزود: تهران با چالش‌های مختلفی رو به روست و در حوزه طبیعی و غیرطبیعی در معرض تهدید و بحران قرار دارد و به همین دلیل باید ساخت و ساز در چارچوبی نظامند انجام شود و تمام افراد حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای فعال در حوزه ساختمان سازی نیز اصولی و برپایه آموزش‌های تخصصی وارد این عرصه شوند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403060704397/%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%84%D9%87-%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%AF%D8%A7-%DA%A9%D9%86%D8%AF